نشست علمی راهبردهای کاهش خطر بلایا: چالش¬ها و فرصت¬ها برگزار شد.
کد : 56403
زمان انتشار : 08:57:06 - 1403/12/04
نشست علمی راهبردهای کاهش خطر بلایا: چالش¬ها و فرصت¬ها برگزار شد.
در روز سه شنبه 29 بهمن ماه 1403، نشست علمی راهبردهای کاهش خطر بلایا: چالش¬ها و فرصت¬ها در محل دانشکده بهداشت و ایمنی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر اکبر اسلامی ریاست محترم دانشکده بهداشت و ایمنی، آغازگر این نشست علمی بودند. ایشان در متن خود به اولین و مهمترین فاکتور کاهش خطر بلایا اشاره کرده و آن را آموزش و آگاهی سازی عمومی معرفی کردند. همچنین به گفته ایشان دانشگاه ها و مراکز علمی نقش پررنگی در این آگاه سازی عمومی ایفا می کنند.

دکتر انوشیروان محسنی بندپی، ریاست محترم انجمن علمی بهداشت محیط، سخنران بعدی این نشست بودند. ایشان سخنرانی خود با عنوان کاهش خطر و سازگاری با تغییر اقلیم آغاز کرده و بیان کردند که کشور ما در معرض درصد بالایی از بلایایی که در جهان رخ می­دهند قرار دارد؛ بنابراین محیط­های علمی و اجرایی باید دست به دست هم بدهند و پیوند بین علم و اجرا را برقرار کنند.

سومین سخنران این نشست، دکتر محسن غفوری آشتیانی، استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله­شناسی و مهندسی زلزله با موضوع نگاه سیستمی به تاب­آوری شهری در برابر سوانح طبیعی تغییر اقلیم و تنش­های آبی و انرژی بودند.

به بیان ایشان نگاه ما به مسئله تاب­آوری شهری باید سیستماتیک باشد به این معنی که شهر نه­تنها دربرابر سوانح طبیعی بلکه درمقابل تغییرات اقلیمی، کمبود آب و تنش­های آب و انرژی، سیاسی، اجتماعی و مهاجرتی نیز ایمن شود. همچنین در برنامه­ریزی­ها برای ایمن­سازی شهرها تمامی این جنبه ­ها درنظر گرفته شود که برای این منظور همه ارگان­های دست اندرکار باید با هم و با هماهنگی کار کنند.

پس از ایشان دکتر علی نصیری، ریاست محترم سازمان مدیریت بحران شهر تهران، سخنرانی خود با موضوع مدیریت خطر حوادث شهری، چالش­ها و افق­های پیش­رو؛ را آغاز کردند. دکتر نصیری اظهار داشتند که زلزله و سیل در صدر 14 مخاطره اولویت­دار شهر تهران هستند و سپس آلودگی هوا، طوفان و گرد و غبار، خشکسالی یا قطع آب، زمین لغزش، فرونشست زمین، حوادث ترافیکی و موارد دیگر در اولویت­ های بعدی قرار دارند.

در انتها دکتر کتایون جهانگیری، مدیر محترم گروه سلامت در بلایا، با موضوع پرورش نسل تاب­آور: کسب اطمینان از آمادگی کودکان و نوجوانان در مواجهه با بلایا سخنرانی کردند. دکتر جهانگیری از نادیده گرفته شدن گروه­های آسیب­پذیر به خصوص کودکان صحبت کردند و بیان کردند که در سال 2023 متاسفانه رکورد جدیدی از تعداد افراد آواره اجباری ثبت شده است و با این که کودکان 30 درصد از جمعیت کره زمین را تشکیل می­دهند، 41 درصد از آوارگان اجباری کودک بوده­اند؛ این کودکان در معرض خطرات و مشکلات زیادی قرار می­ گیرند.

در انتها نیز، این نشست با تقدیر و تشکر از دانشجویان دست اندکار برگزاری همایش ملی سلامت در بلایا و فوریت ها به کار خود پایان داد.